Jednostavan recept za kiflice koje se naprosto tope u ustima

Meke i mirisne kiflice su za mnoge omiljeno pecivo, a obožavaju ih najmlađi. Ako sumnjate u svoje pekarske vještine predlažemo vam da isprobate ovaj vrlo jednostavan recept koji će uspjeti i oni koji nisu najvještiji u kuhinji.

Kiflice su savršene kao doručak, užina ili večera, a ukoliko vam ih kojim slučajem ostane i za idući dan (u što nekako sumnjamo) uz pravilno skladištenje bit će još uvijek meke i svježe.

Sastojci:

900 gr brašna tip 500



400 ml toplog mlijeka

1 vrećica suhog kvasca (7gr)

180 ml ulja

2 jaja

1 žličica šećera

1 žličica soli

Kako ih pripremiti:

U veću posudu dodajte toplo mlijeko pa zatim ulje, dva bijelanca, jednu žličicu šećera i jednu vrećicu suhog kvasca pa dobro izmiješajte. Polako dodajte jedan dio brašna i žličicu soli pa miješajte uz dodavanje ostatka brašna. (Ukoliko želite samo slane kiflice tada koristite jednu žličicu šećera i jednu i pol žličicu soli).

Na radnoj podlozi koju ste posuli brašnom dobro izmjesite tijesto uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno tijesto u posudu, pokrijte krpom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da tijesto ostavite oko sat i po do dva sata.

Tijesto zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isijecite na sitnije dijelove. Valjkom razvijajte četvrtasti oblik pa napunite omiljenim nadjevom (sir, šunka)…

Nožem napravite proreze pa umotajte kiflicu. Ako želite kiflice možete posuti sezamom, chia sjemenkama ili makom. Stavite u posudu za pečenje i pecite na 180 stupnjeva C na oko 20 minuta, piše toprtal.

Komentari