Izgubite kilograme uz ova tri jednostavna savjeta

Ljeto je na vratima i mnogi nastoje poboljšati liniju kako bi se ugodnije osjećali na plaži. Međutim mnoge dijete ostavljaju osjećaj gladi zbog čega ih se teško dugoročno pridržavati. Evo tri jednostavna trika uz koje ćete moći lakše izgubiti kilograme, bez gladovanja!

Umjesto gladovanja, za proces mršavljenja bitnije je zdravo se hraniti. Dobra vijest je i da postoje dijete koje uključuju malo ugljikohidrata, a koje su učinkovite.

Smanjite unos prerađenih ugljikohidrata

Manji unos prerađenih ugljikohirdrata jedan je od najlakših načina za gubitak kilograma. To možete napraviti tako da prerađene ugljikohidrate zamijenite cjelovitim žitaricama. Tako ćete unijeti manje kalorija, a nećete biti gladni.

Razlog je u tome što će vaše tijelo tada koristiti uskladištene masnoće koje će pretvarati u energiju umjesto da koristi ugljikohidrate.



Osim toga, cjelovite žitarice imaju i visok udio vlakana te će usporiti probavu, a zbog toga ćete dulje vrijeme biti siti.

Jedite proteine, masnoće i povrće

Ako želite smršavjeti, jedite puno zelenog povrća. Zeleno povrće bogato je hranjivim tvarima, a ima malo kalorija i ugljikohidrata. Dakle, u prehranu biste trebali uključiti brokulu, cvjetaču, špinat, rajčice, kelj, kupus, zelenu salatu i krastavce.

Treba napomenuti da nije svaka masnoća loša i nezdrava. Maslinovo ulje i ulje od avokada su zdravi i trebali biste ih konzumirati. S druge strane, kokosovo ulje i maslac trebali biste konzumirati u manjoj mjeri zbog visokog udjela zasićenih masnoća u njima.

U pravilu biste trebali konzumirati 1,5 grama proteina po kilogramu tjelesne težine. Ako je vaša težina oko 50 kilograma, idealan unos proteina je između 50-60 grama dnevno. Zdrav izvor proteina su riba, meso, morski plodovi i jaja.

Budite aktivni

Budite aktivni i zdravo se hranite pa biste trebali brže izgubiti kilograme. Dokazano je da je dizanje utega korisno za mršavljenje i cjelokupno zdravlje. To pomaže u održavanju metabolizma, što je česta nuspojava gubitka kilograma, prenosi N1.

Komentari