IZABRALI SMO PJESMU ZA EUROSONG U Nizozemskoj će nas predstavljati Damir Kedžo s pjesmom ‘Divlji vjetre’

Pobjednička pjesma Dore 2020. je “Divlji vjetre” te će Damir Kedžo predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu u svibnju ove godine!

Opatija je drugu godinu zaredom nakon nekoliko godina pauze u Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” ugostila Doru u subotu 29. veljače.

Za nastup na Eurosongu natjecalo se 16 pjesama

Svečanost Dore započela je izvedbom pjesme “The Dream” s kojom je Hrvatsku prošle godine u Izraelu predstavljao Roko Blažević, no nije se plasirao u finale natjecanja. Iako je na Eurosongu “The Dream” otpjevao na engleskom, u Opatiji je pjesmu izveo na hrvatskom jeziku.

Elis Lovrić je s pjesmom “Jušto” prva nastupila na pozornici Dore. Pjevačica se i prošle godine natjecala za nastup na Eurosongu, a iako joj je onda pjesma bila na engleskom, ove godine se odlučila za pjesmu na labinjonskoj cakavici. Bojan Jambrošić također se, kao i kolegica Elis Lovrić, prošle godine natjecao na Dori, a na opatijskoj pozornici je ove godine izveo baladu “Više od riječi”.



Pjevač Edi Abazi je debitant na Dori, a predstavio se s pjesmom “Coming Home”, za koju glazbu i stihove potpisuje Srđan Sekulović Skansi. Legendarna Zdenka Kovačiček također se natječe za nastup na Eurosongu, a na pozornicu Dore stigla je s pjesmom “Love, love, love”. Glazbena diva je nakon nastupa dobila ovacije publike.

Pjesmu na dijalektu imaju i Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina. Na opatijskoj pozornici su izveli “Da se ne zatare”. Nakon njih na pozornici se s pjesmom “One” predstavila 16-godišnja pjevačica Đana. “Zovi ju mama” pjesma je s kojom je na Dori nastupila Aklea Neon. Zanimljivim nastupom pjevačica je pobrala ovacije publike, a glavni akteri njezine koreografije bile su biljke.

Za nastup u Rotterdamu Nikola Marjanović se natječe s pjesmom “Let’s Forgive”. Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe u pjesmi “Vrati se iz Irske” opjevali su seljenje Hrvata u Irsku u zanimljivom aranžmanu, u kojem su iskombinirali nekoliko glazbenih žanrova. Marin Jurić Čivro nastupio je deseti po redu, a izveo je pjesmu “Naivno”.

Mladoj Loreni Bućan ovo je drugi nastup na Dori zaredom, a predstavila se s energičnom pjesmom “Drowning” Ivana Huljića. Lorena je prošle godine bila druga na Dori prema glasovima publike. Pjesma “You Will Never Break My Heart” jedna je od najočekivanijih na ovogodišnjoj Dori, a energična Indira je nastupom oduševila publiku. Pjesma autora Branimira Mihaljevića dijelom je na engleskom, a dijelom na hrvatskom jeziku, a Indira je na kraju nastupa poručila: “Volimo vas”. Nastupom je unijela šarenila na pozornicu Dore, a imala je i vatromet.

Redoslijed izvođenja pjesama na Dori 2020.:

1. Elis Lovrić – Jušto
2. Bojan Jambrošić – Više od riječi
3. Edi Abazi – Coming home
4. Zdenka Kovačiček – Love, Love, Love
5. Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina – Da se ne zatare
6. Đana – One
7. Aklea Neon – Zovi ju mama
8. Nikola Marjanović – Let’s forgive
9. Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe – Vrati se iz Irske
10. Marin Jurić-Čivro – Naivno
11. Lorena Bućan – Drowning
12. Indira – You Will Never Break My Heart
13. Jure Brkljača – Hajde nazovi me
14. Colonia – Zidina
15. Mia Negovetić – When it Comes to You
16. Damir Kedžo – Divlji vjetre

Ove godine hrvatski predstavnik će biti izabran kombinacijom glasova publike putem telefonskih poziva i slanja SMS-poruka, te žirija koji će se javiti iz pet regionalnih centara – Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Varaždin/Čakovec.

Komentari