Nije tajna da danas svi tražimo brze, ali ukusne recepte, no ono što nas svaki put iznenadi, odlične su, a isto tako jednostavne ideje za jela koja su obilježila mnoga djetinjstva.
Jedan takav sigurno je onaj za pitu od jabuka pa vam u nastavku donosimo recept za najbolju verziju, onu koju vam je radila baka.
Sastojci:
3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
15 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kg jabuka
šećer u prahu za posipanje
cimet
Priprema:
Umijesiti jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko i prašak za pecivo pa pola smjese izliti u lim i peći na 180 stupnjeva 15-ak minuta.
Nakon toga izvaditi iz pećnice pa na biskvit položiti naribane jabuke, a potom dodati preostalu smjesu. Peći još 15-ak minuta pa ostaviti kolač da se ohladi.