Iz ovih razloga labradori su iznimno popularna pasmina

Svi vole labrador retrivere. Zapravo, labradori su najpopularnija pasmina na svijetu.

Izgledno je da ćete vidjeti barem nekoliko ovih energičnih pasa željnih udovoljavanja kad izađete u park ili na šetnju po svom susjedstvu. Labradori čine izvrsne obiteljske pse. Izuzetno su nježni s djecom i lako se prilagođavaju raznim radnim zadacima kao što je recimo lov.

Osim toga, ovi psi se uvijek spremni za avanturu, bilo da je to planinarenje ili izlet na plažu. A čak će se i drage volje stisnuti s vama na kauču.

Zanimaju li vas neki od razloga zašto su labradori najpopularniji psi u svijetu? Možda je tome tako zato što su labradori prijateljski raspoloženi, korisni, zaigrani i veoma inteligentni. Ili bi to mogle biti samo neke od stvari radi kojih svi volimo ove pe.



Pročitajte ovaj članak do kraja kako bi vidjeli naše omiljene stvari kada su u pitanju ovi psi.

1. Inteligencija

World Dog Finder napominje da su labrador retriveri ne samo prijateljski, već i izuzetno pametni. Ovi inteligentni psi žele udovoljiti svojim vlasnicima. Dakle, vrlo ih je lako trenirati te su sposobni naučiti razne zapovjedi. Kao i kod bilo kojeg drugog psa, trening je i dalje posao, no ovi psi su spremni za svaki izazov (za razliku od mnogih drugih pasa koji se cijelom putu odupiru tom procesu).

Labradori su odani svojim vlasnicima i rado će ispunjavati sve vaše želje. Ići će s vama na trčanje ili će se maziti na kauču ako vam treba mirna večer kod kuće.

2. Labradori obožavaju djecu

Još jedan razlog zašto vlasnici pasa toliko vole labradore? Prema navodima raznih vlasnika, ovi psi se izvrsno slažu s djecom. Naprosto obožavaju djecu i njih definitivno nećete naći na popisima pasmina koje su loše za obitelji s malom djecom.

Kao i svaki pas, i labradore treba nadzirati oko vrlo male djece. Ali oni su umiljati, strpljivi i često vole provoditi vrijeme s najmanjim članovima vaše obitelji. Oni se također vole igrati bacanja loptica, igre koju i najmanji mogu lako razumjeti.

3. Avanturisti i prijatelji

Ovi psi imaju avanturističku osobnost. Labradori su obično prijateljski raspoloženi oko svih, pa čak i oko novih ljudi. Zapravo, oni često žele biti prvi koji će pozdraviti nekoga novog. A često su i “pre prijateljski” raspoloženi prema strancima na plaži ili u vašem susjedstvu.

Labradori se također snalaze na druženjima na otvorenom na kojima je puno ljudi, što ih samo čini još dražima njihovim vlasnicima. Njihova životna filozofija je da su stranci prijatelji koje još nisu upoznali!

4. Prilično su zdravi

Iako su labradori možda skloni pretilosti, oni definitivno nisu najskuplja pasmina što se tiče zdravstvenih troškova. Zapravo, labradori su 18. najskuplja pasmina u smislu veterinarskih troškova.

To znači da je malo vjerojatno da će vaš labrador imati skupe zdravstvene probleme. Ovi psi i dalje moraju redovno ići na kontrole, ali oni su često puno zdraviji od drugih pasmina i nisu skloni nikakvim specifičnim ozljedama ili zdravstvenim problemima.

5. Obožavaju druge pse i ljubimce

Neki psi vole biti jedino psi u okruženju, bilo da su kod kuće ili vani u parku. No, labradori izuzetno vole društvo i druge pse. Prirodno se slažu s većinom ostalih pasa.

To ih čini snažnim kandidatom za kućanstva koja već imaju kućne ljubimce ili se nalaze u četvrtima u kojima već živi puno pasa. Svi volimo prijateljske pse – pogotovo kad su ti psi dobro raspoloženi i prema ljudima i prema drugim životinjama.

Komentari