Isprobajte recept za najfiniji pečeni kukuruz iz pećnice

Pečeni kukuruz je nezaobilazni dio ljeta bez obzira pripremate li ga na roštilju ili u pećnici. Tradicionalni recept moguće je oplemeniti s naribanim sirom i maslacem kako biste dobili još ukusnije jelo.

Donosimo vam vrlo jednostavan recept za ukusan kukuruz koji će biti gotov za svega 25 minuta, a obuhvaća svega pet sastojaka.

Sastojci:

  • 3 kukuruza
  • 50 grama naribana parmezana
  • 3 žlice omekšalog maslaca
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  2. Prepolovite kukuruze.
  3. Svaku polovicu premažite maslacem koji ste prije toga ostavili na sobnoj temperaturi da malo omekša.
  4. Svaku polovicu uvaljajte u parmezan. Posolite i popaprite po želji.
  5. Kukuruz stavite u lim za pečenje te stavite peći oko 25 minuta. Ovako pripremljeni kukuruz moguće je poslužiti uz pečeno meso, hrskave krumpire i sezonsku salatu.

Dobar tek!



Komentari