Isprobajte ovu neodoljivo kremastu pitu od bundeve

Ilustracija Foto: Pixabay

Pita od bundeve prava je jesenska slastica u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti jer ova namirnica sadrži veliki udio vode te hranjivih tvari pa ne morate brinuti o kalorijama. 

Za pripremu tijesto potrebno je 250g brašna, 4 žlice šećera, 1/2 žličice soli, 120 g maslaca, 1 jaje, 1/2 dl vode, a za kremu 1 kg bundeve, 2 dl hladne vode, 100 g šećera, sok 1 limuna, 4 jaja, 200 g kiselog vrhnja.

Promiješajte brašno, četiri žlice šećera i sol, pa dodajte omekšali maslac i jedno jaje te mijesite rukama, postepeno dodajući vodu, dok ne dobijete glatku tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite u hladnjaku pola sata.

Bundevu narežite na kockice i kuhajte desetak minuta, procijedite i ostavite da se ohladi pa izmiksajte štapnim mikserom. Zatim dodajte 100 g šećera, limunov sok, četiri jaja i kiselo vrhnje i sve kratko izmiksajte.



Tijesto utisnite u kalup tako da obrubite i bočnu stranu kalupa zatim ga izbodite vilicom i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Potom dodajte kremu i pecite još 30 minuta, piše tportal.

 

Komentari