Isprobajte ove odlične tacose s mariniranom piletinom

Ilustracija Foto: Pixabay

Tacosi se mogu pripremiti na razne načine, a jedan od njih je i ovaj odličan recept s mariniranom piletinom i grahom. Prednost je i što se vrlo brzo priprema. 

Potrebno je 1 kg pilećih prsa, 20 dag kuhanog crvenog graha (može i iz konzerve) i male tortilje. Za marinadu su potrebne 2 žličice ljute paprike, 2 žličice češnjaka u prahu, 1 žličica senfa, 4 dl kečapa, 2 žlice jabučnog octa, 2 žlice šećera, 1 žličica soli i ½ žlice mljevenog papra.

U većoj posudi pomiješajte sve sastojke za marinadu. Piletinu po površini zarežite nožem na nekoliko mjesta kako bi se kasnije marinada bolje upila. Zatim ju stavite u posudu s marinadom i dobro premažite.

Piletinu stavite na protvan koji prethodno premažite s malo masnoće. Stavite peći na 190 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta dok se piletina ne karamelizira i lijepo zapeče. Kada je gotova, vilicama je rastrgajte na ‘rezance’ ili manje komadiće.



Potom dodajte kuhani grah i promiješajte. Ostatke marinade od pečenja sastružite u piletinu i sve dobro promiješajte kako bi bilo ‘saftnije’. Tortilje napunite s dvije žlice nadjeva i poslužite uz neki umak po želji. To može biti kiselo vrhnje sa sjeckanim peršinom ili malo kopra.

Ako ne volite grah, možete koristiti grašak ili kukuruz, ili kombinirati sve po želji, piše Zadovoljna.hr.

Komentari