Ispovijest djevojke prijavljene za prostituciju: Dobivala sam do 400 kuna, moji su sve znali

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/ilustracija

Dosta snažno odjeknula je vijest kako je djevojka (20) sa šireg koprivničkog područja uhvaćena zbog odavanja prostituciji. Policijski službenici početkom tjedna nakon dojave priveli su djevojku u postaju na obavještajni razgovor zbog sumnje da se bavi “najstarijim zanatom”, objavio je podravski.hr.

Nakon razgovora s policajcima, djevojka ništa nije poricala. Kako prostitucija nije kazneno djelo, djevojka je prekršajno prijavljena. Do djevojke su došli novinari Podravskog lista, uz obećanje da će se zaštititi njezin identitet, a unatoč tome ona je nevoljko pristala iznijeti svoju priču.

“Sve je počelo prije nekoliko mjeseci, a na to sam se odlučila zbog neimaštine. Kod kuće imamo sve zajedno 1500 kuna primanja i živimo teško. Htjela sam pomoći roditeljima. To je bio jedini razlog zašto sam u to krenula”, počela je priču djevojka koju su u srijedu zbog odavanja prostituciji prijavili policajci.

Osobe za seks pronalazila preko oglasnika

Osobe za seks pronalazila sam preko oglasnika. Nije sad bitno kojeg, a cijena susreta bila je od 200 do 400 kuna. Nikad nisam dobila više. Javljali su mi se muškarci iz varaždinskog kraja i očito me netko prijavio – priznala je prijavljena 20-godišnjakinja.



“Nalazila sam se s običnim ljudima, nije bio nitko poznat. Dolazili su po mene, a to smo radili u prostoru gdje su oni odredili, u pravilu smo odlazili u njihovom stan. Sve je trajalo od 40 minuta do sat vremena, a nakon svega sam se osjećala užasno”, ispričala je djevojka i opisala kako su je zvali razni muškarci, predlagali joj razne gadosti, a ona se našla tek s nekolicinom.

“Tražila sam samo da budu nježni, no neki su bili i grubi. Sada samo plačem. Teško mi je. U selu svi znaju, govore o tome, mislim da su me i oni prijavili. Teško mi je jer znam da nije gotovo”, potresena je bila djevojka. Što će dalje?

“Sada čekam socijalnu pomoć, a voljela bih se maknuti od svega. Želja mi je otići na more i upisati fakultet”, rekla je ona. Dodala je kako je njezina obitelj dobro znala što radi i zašto. Navela je da “nisu bili za to, nije im bilo drago”, no prešutno su prešli preko toga. Otkrila je kako ima i dečka koji nije znao kako zarađuje. Saznao je tek sada.

“Rekla sam dečku sve, priznala mu nakon što sam prestala s time. Malo smo se posvađali, a kako je zaspao, rekao je da će me nazvati”, ispričala je sugovornica.

“Iako znam da moje ime neće biti javno objavljeno, ljudi znaju sve. Zato i plačem svaki dan”, pojadala se 20-godišnjakinja.

Za nedjelo koje je počinila prema prekršajnom zakonu može biti kažnjena kaznom koja je još navedena u njemačkim markama, a u kunskoj protuvrijednosti mjeri se u rasponu od 200 do 800 kuna, ili u težim slučajevima do 30 dana zatvora.

Djevojka to više ne želi ponoviti

To je učinila, kako kaže, prvi put, i ne misli to više nikada ponoviti. Koji je komentar nakon svega? Djevojka nije ni prva ni zadnja koja je odlučila prodavati svoje tijelo i tako na lagan i nezakonit način doći do novca.

Posljednji slučaj prostitucije otkriven je prije tri godine kada je uhićen danas 55-godišnjak zbog podvođenja svoje tadašnje djevojke (28) koja mu je u međuvremenu postala supruga. Bio je optužen za ukupno 11 kaznenih djela prostitucije. Toliko su mu, naime, uspjeli dokazati tijekom kriminalističkog istraživanja koje je uključivalo i tajne mjere praćenja, snimanja razgovora na mobitel i presretanja SMS poruka.

Kako djevojka (28) zarađeni novac od prodaje svog tijela nije zadržavala za sebe, barem tako tvrdi optužnica, u ovom se predmetu vodi kao žrtva kaznenog djela. Ona se dragovoljno seksala s većim brojem muškaraca za novac koji je kasnije predavala svom dečku, a kako je istraga utvrdila, zarađeni se novac trošio na kocku i lagodniji život. Većina od 11 klijenata bili su poznatiji poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije, uglavnom stariji od 50 godina, objavio je podravski.hr.

Komentari