Hrvatski grad uvršten je na popis najljepših gradova na moru u Europi

Goran Sebelic/Cropix

Ugledni putnički časopis Condé Nast Traveller sastavio je popis najljepših gradova na moru u Europi. Prvo mjesto zauzela je Istra, odnosno grad Rovinj.

Rick Jordan, jedan od autora časopisa, fasciniran je hrvatskom obalom i brojnim hrvatskim gradovima na moru. U Hrvatsku redovito dolazi još od osamdesetih godina. Obožava Dubrovnik, Vis i Hvar. Međutim, kao najljepši grad na moru, i to u cijeloj Europi, odabrao je Rovinj.

Rovinj ga fascinira “svojom obalom, srednjovjekovnim zidinama i starom gradskom jezgrom, borovim šumama, malim uvalama, morskim plodovima i malvazijom”. Također, Jordana se dojmila “svaka vožnja biciklom do luke, kao i mali restorani smješteni na rubovima stijena uz more”.

Iza Hrvatske na listi su se našle još Italija, Portugal, Francuska, Španjolska, Grčka te druge zemlje. Drugo mjesto zauzela je Plage de Saleccia, pješčana plaža s tirkiznim morem smještena na samom sjeveru francuskog otoka Korzike.Treće mjesto na listi spomenutog putničkog časopisa zauzela je Favignana, jedan od pet otoka Egadskog otočja, prenosi Index.

Komentari