HRT-ov voditelj morao voditi emisiju sa zaštitnom maskom jer nije cijepljen

Screenshot/HRT

Voditelj HRT-ove Zagrebačke panorame Fabijan Kale u četvrtak je vodio emisiju sa zaštitnom maskom.

Iznenadilo je to gledatelje koji u popodnevnim satima prakticiraju gledanje programa javne televizije, a slika voditelja s FFP2 maskom na licu proširila se i na društvenim mrežama.

Provjerili smo s HRT-om zašto je njihov voditelj emisiju vodio sa zaštitnom maskom FFP2 dok je u studiju bio samo on.

Kako kažu, riječ je o novim pravilima koja su u četvrtak stupila na snagu na HRT-u.


“Prema Odluci o pravilima ponašanja na Hrvatskoj radioteleviziji za vrijeme trajanja pandemije virusa SARS-CoV-2, koja je na snazi od 4. studenoga 2021., svi necijepljeni i oni koji nemaju valjanu covid-potvrdu – a to se odnosi i na voditelje i na goste emisija – moraju nositi zaštitne FFP2 maske”, poručuju s HRT-a.

Ako se netko u prostorima firme zatekne bez maske, bit će sankcioniran i udaljen s Prisavlja.

“Nisam cijepljen iz zdravstvenih razloga, no planiram to uskoro napraviti”

“Naravno da je puno lakše voditi bez maske. S njom je puno teže jer predstavlja zapreku preko usta i otežava disanje. Iako su ove FFP2 maske koje koristimo kvalitetnije pa se s njima lakše diše”, rekao je Fabijan Slobodnoj Dalmaciji.

Progovorio je i tome zašto nije imao covid-potvrdu.

“Nisam cijepljen iz zdravstvenih razloga, no planiram to uskoro napraviti, a za nova pravila HRT-a doznao sam u posljednji trenutak, nisam se stigao organizirati, pa sam zato nosio masku. Danas sam odlučio napraviti test pa je maska izostala, vidjet ćemo kako će biti dalje, više sam skloniji testiranju ili cijepljenju, nego da se u eteru stalno pojavljujem s maskom”, rekao je voditelj.

Komentari