Gotovo za pet minuta: Karamele od kikiriki maslaca

Pixabay

Ovo je odlična slastica u koju se još dodaje med, kokosovo ulje, malo vanilije i soli, a po želji i glazura od crne čokolade. Priprema je toliko jednostavna da karamele mogu raditi i vaša djeca.

Sastojci:
*šalica od 2,4 dl

1 šalica maslaca od kikirikija (posve kremast ili s komadićima kikirikija)
1/4 šalice kokosovog ulja, rastopljenog
2 žlice meda
1/4 žličice morske soli
1/2 žličice vanilije
1/4 šalice šećera u prahu, po želji
glazura od crne čokolade, po želji

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke, a šećer dodajte samo u slučaju ako ih planirate držati izvan hladnjaka dulje od pet minuta – to pomaže da karamele ne omekšaju previše na sobnoj temperaturi.



Smjesu ulijte u nauljeni protvan, pokrijte s folijom i stavite u hladnjak da se stegne – na oko sat vremena. Potom izrežite i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku pa vadite neposredno prije jela (ako niste stavili šećer), prenosi skinnyms.com.

Po želji na karamele prije rezanja možete staviti i glazuru od crne čokolade, to će im dati fantastičan okus. Otopite čokoladu u malo kokosovog ulja i prelijte po karamelama. Režite kada se sve stegne u hladnjaku, piše 24 sata.

Komentari