Glumica Tanya Roberts umrla je od infekcije u dobi od 65 godina

Glumica Tanya Roberts, nekadašnja Bondova djevojka i zvijezda serije “Lude sedamdesete” umrla je od infekcije mokraćnog sustava u bolnici u Los Angelesu, rekao je njezin publicist u utorak, dan nakon što su povučeni prerani izvještaji o njezinoj smrti.

Roberts (65) najpoznatija je po ulozi geologinje Stacey Sutton u filmu o Jamesu Bondu “A View To A Kill”, a glumila je i u seriji “Čarlijevi anđeli”.

Robertsin dugogodišnji partner Lance O’Brien pogrešno je u nedjelju u medijima objavio njezinu smrt nakon “loše komunikacije” s bolnicom Cedars-Sinai, rekao je publicist Mike Pingel. Više je medija objavilo osmrtnice koje su morali povući.

Bolesti je podlegla kasno u ponedjeljak nakon što se infekcija proširila na njezin bubreg, žučni mjehur, jetru, a zatim i u krvotok, rekao je Pingel za AFP. Nekoliko američkih medija, uključujući The New York Times u utorak je također potvrdilo njezinu smrt, pozivajući se na O’Briena.



Rođena kao Victoria Leigh Blum u Bronxu u New Yorku 1955. godine, Roberts se bavila manekenstvom i komercijalnim radom, prije nego što se u svojim dvadesetima probila u glumački svijet u posljednjoj sezoni “Čarlijevih anđela” gdje je glumila privatnu istražiteljicu Julie Rogers.

Nakon završetka serije, glumila je u filmovima “The Beastmaster” i “Sheena: Queen of the Jungle”, ženskoj verziji Tarzana, a 1985. glumila je ljubavni interes Jamesa Bonda u filmu “A View To A Kill”, što je bio posljednji nastup Rogera Moorea u ulozi britanskog špijuna.

U današnje vrijeme, Roberts je vjerojatno najpoznatija po ulozi u sitcomu “Lude sedamdesete”, u kojem je glumila Midge Pinciotti, Donninu majku, koju glumi Laura Prepon.

Komentari