Gasi se britanski glazbeni časopis ‘Q’

Britanski glazbeni časopis “Q” gasi se nakon 34 godine postojanja, nakon što je pandemija koronavirusa drastično naštetila poslovanju.

Urednik Ted Kessler objavio je vijest o gašenju tog mjesečnika u ponedjeljak na svom twiteru. “Pandemija nam je to učinila i ništa više se ne može učiniti”, napisao je.

Na twiteru je podijelio sliku naslovnice posljednjeg izdanja koje izlazi 28. srpnja i pismo urednika koje je napisao. Kesler se u pismu urednika ispričava javnosti “zbog neuspjeha da održi “Q”.

U nadolazećem, posljednjem izdanju pod nazivom “Adventures with legends 1986 to 2020”, sabrani su neki od najboljih intervjua, uključujući onaj s Davidom Bowiejem, Joni Mitchell i Princeom.



Njemački izdavač Bauer Media Group stavio je časopis “Q” na prodaju u svibnju nakon naglog pada u prodaji i prihodima od reklama tijekom pandemije koronavirusa.

Tiraža časopisa opala je na 28.000 mjesečno u odnosu na vrhunac iz 2001. godine kada je prodano 200.000 primjeraka.

Bauer Media kaže kako će najvjerojatnije i časopis “Modern Classics” prestati izlaziti jer tvrtka nije uspjela pronaći nove kupce za dvije publikacije.

Magazin “Q” osnovali su 1986. godine Mark Ellen i David Hepworth, koji su bili voditelji BBC-jeve televizijske glazbene serije “Whistle Test”.

Komentari