FOTO Rijetki zlatno-žuti australski oposum dobio ime po najpoznatijem pokemonu

Ovaj zlatno-žuti oposum dijeli veliku sličnost sa najpopularnijim pokemonom Pikachuom, no na sreću, dijeli samo sličnost ne i pokemonove sposobnosti.

Prošli mjesec onaj ozljeđeni opousum i još k tome siroče, pronašao je svoj spas u Službi za spašavanja divljih životinja u Melbourneu. Rođen s genetskom mutacijom koja je rezultirala njegovom zlatno-žutom bojom osigurala mu je ime Pikachu.

 

Ova specifična mutaciju rezultat je niske razine melanina, što znači kako krzno umjesto smeđe boje dobiva ovu specifičnu žutu boju. Prije nekih pet mjeseci, Pikachua je pronašao prolaznik, a vjerojatno je pao s leđa majke. Pikachu se neće pustiti natrag u divljinu, jer bi zbog boje krzna postao laka meta predatorima.



“Problem s ovako specifičnom bojom krzna kod životinja, pogotovo noćnih životinja je u tome što ih predatori vrlo lako uočavaju i po noći”, kaže dr. Kath Handasyde sa sveučilišta Melbourne.

Pikachu nije jedini zlatni oposum na ovom području, Caroline Dazey iz Wildlifea kaže da ih ima još “u manjim predjelima Australske države Viktorije i trudimo se da njihova lokacija ostane tajna kako bi ih sačuvali”, prenosi The Age.

 

Komentari