Festival ružičastih vina je vesela priča i održat će se u novom terminu

Međunarodni Festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca Pink Day, koji se ove godine trebao održati osmi put u zagrebačkom Muzeju Mimara, odgođen je zbog situacije s koronavirusom. Festival inače organizira Udruga Žene i vino (Women on Wine – WOW) koja okuplja više stotina žena iz Hrvatske, a bavi se kulturom stola i promiče umjereno uživanje u dobrim vinima.

Kako je istaknula direktorica festivala Sanja Muzaferija, ove je godine Pink Day okupio najviše izlagača do sada, ali se, nažalost, mora odgoditi na neko vrijeme. Ako okolnosti to budu dopuštale, Festival će se održati 28. lipnja.

Green in Pink – festival u festivalu

“Do srijede navečer vjerovala sam da će se ipak održati, jer smo napravili velike mjere opreza uz dezinfekciju, odmicanje stolova… međutim, nažalost ništa od toga. No, nadam se da će se Festival održati u novom terminu, prema već dogovorenom programu i za koji se nadam da se neće mijenjati”, istaknula je Sanja Muzaferija.

U sklopu programa Pink Day-a u novom terminu održat će se i radionica pod nazivom Svijet ružičastih šampanjaca – Masterclass grupacije Moët Hennessy te festival u festivalu – Green in Pink s najboljim proizvođačima maslinovog ulja. Pritom će se održati i radionica ekstra djevičanskih maslinovih ulja, pod vodstvom doajena maslinarstva Edija Družetića iz Istre.



Istru nazivaju “kraljicom ekstra djevičanskih maslinovih ulja”, jer je nekoliko puta proglašena naj regijom u svijetu prema kvaliteti maslinovih ulja. Na toj radionici prezentirat će se najbolja istarska maslinova ulja.

Austrija je zemlja partner

Kako je istaknula Sanja Muzaferija, ove godine je prvi put dogovorena zemlja partner za Pink Day. To je Austrija, a organizatori se nadaju kako će ih ona kao partner pratiti i u novom terminu.

Za najkreativniji stol ove godine pripremljene su, umjesto jedne, čak tri nagrade. Osim ružičastih Jimmy Choo cipela koje dolaze iz New Yorka, a cijena im je tisuću dolara, naći će se kozmetika Nikel Privé i umjetnička skulptura – ružičasta boca iz Austrije “Desiderio N°1 art must be tasted”, austrijskog umjetnika Andrewa Stixa. To su tri ravnopravne nagrade za tri najljepše uređena stola.

“Nadam se da će sva negativna događanja uskoro biti iza nas i da će se naš Festival koji je zaista optimističan, uskoro održati u najljepšem prostoru Mimare”, naglasila je Sanja Muzaferija. Dodala je kako su roze vina vesela priča i neka nas odvedu u vedru budućnost.

Komentari