Fantastičan ručak za ljubitelje mesa: Piletina s pršutom i gorgonzolom

Ako se niste umorili od mesnih jela tijekom blagdana onda je ovaj recept upravo za vas.

Fantastičan ručak za ljubitelje mesa.

Sastojci:

  • 450 g pilećeg filea
  • 1 žličica papra
  • 40 g pršuta
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 100 g cherry rajčica

Umak od gorgonzole:

  • 100g poriluka
  • 100 g gorgonzole
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1/2 žličice češnjaka u granulama
  • sol, papar
  • 1/2 žličice majčine dušice

Za premazivanje posude:

  • 1 češanj češnjaka
  • malo maslaca

Priprema:

Pileći file pospite paprom, pa svaki komad umotajte tanko narezanim pršutom.

Pržite na maslinovom ulju po dvije minute sa svake strane, pa izvadite meso na tanjur i pokrijte dok pripremate umak.



Za umak na istom ulju na laganoj temperaturi propržite tanko narezan poriluk dok ne omekša.

Dodajte gorgonzolu narezanu na komadiće i polako dodajte vrhnje za kuhanje, miješajući dok se sir ne otopi, a umak blago zgusne.

Dodajte češnjak u granulama pa po potrebi posolite, popaprite i začinite majčinom dušicom.

Keramičku ili vatrostalnu posudu za pečenje prođite češnjakom prerezanim na pola, pa premažite maslacem.

Zatim ulijte umak od gorgonzole, dodajte meso i prepolovljene cherry rajčice.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Dobar tek!

 

Komentari