Evo zbog čega je omekšivač bolje izbjegavati kad su vrućine

Toplinski udari kad tijekom noći temperatura ostaje visokom često onemogućavaju normalno spavanje, a pomoći si možete tako da pidžame, plahte i ostalu posteljinu ne perete s dodavanjem omekšivača.

Način na koji peremo rublje može imati velik utjecaj na kvalitetu spavanja, osobito u vruće, ljetno doba. Naime, stručnjaci objašnjavaju da korištenje omekšivača na pidžamama, spavaćicama, plahtama, jastučnicama i pokrivačima smanjuje mogućnost tih tkanina da apsorbiraju znoj, pišu 24sata.

“Omekšivač je općenito bolje izbjegavati kad su vrućine, jer ćete zbog njega cijele noći spavati u znoju”, kaže stručnjak iz industrije za pranje rublja, Deyan Dimitrov.

Osim toga, zbog omekšivača će se i materijali sporije sušiti, a nije ugodno biti mokar. Za bolji, suhi san, koristite samo deterdžent za rublje, prenosi The Sun.



Kod pranja ručnika omekšivač općenito izbjegavajte

Naime, dokazano je kako stavljanje omekšivača u proces pranja ručnika smanjuje njihovu moć upijanja, pa ga je bolje ni ne stavljati. No, da bi frotirni ručnici unatoč tome bili i ostali meki, možete se poslužiti zgodnim trikom – dodavanjem alkoholnog octa koji ne ostavlja miris, a učinkovito uklanja ostatke deterdženta za rublje s tkanine.

U hit videu na Tik Toku savjetuje se ‘uživanje u vlastitoj Wellness rutini s ručnicima mekanim kao iz spa centra. Ručnike perite na temperaturi između 40 u 60 Celzijusa, dodajte tekući deterdžent za rublje i pola šalice bijelog octa umjesto omekšivača.’

Komentari