Evo što je najgora stvar koju vam netko može reći ‘u krevetu’

Seks je zdrav dio intimne veze – ali to je i vrlo ranjivo iskustvo. Bez obzira jeste li u dugotrajnoj monogamnoj vezi sa svojim partnerom, tek se upoznajete ili odmah znate da će to biti veza za jednu noć, trebate osjetljivo komunicirati kad ste oboje fizički i emotivno izloženi u krevetu.

To ne znači da ne budete iskreni radi zadovoljenja ili impresioniranja svog partnera, ali to znači cenzuriranje riječi koje mogu povrijediti, bilo namjerno ili nenamjerno, savjetuju stručnjaci za Yahoo.

Evo koje su po njima najgore stvari koje se mogu reći u krevetu:

‘Krivo to radiš’

Upravo ova izjava najviše će raniti samopouzdanje ljubavnika, složni su stručnjaci. Svakako, možda iz tog iskustva ne dobivate zadovoljstvo kojem ste se nadali. Napokon, zaslužujete zadovoljstvo, a osnažujuće je i zagovarati se za to. Ali ovako fraziranje može samo pogoršati stvari za oboje.



“Zbog ove izjave sve može krenuti po zlu čim to izvalite. Ne mislim da ne možete priopćiti svoje potrebe ili ono što biste željeli bolje. Ali nemojte mu/njoj reći da to čine pogrešno. Zbog toga će biti posramljeni. Umjesto toga, samo recite ‘možemo li probati ovako?'”,kaže stručnjakinja za odnose Amy Olson.

Osim ove izjave, postoje i druge stvari s kojima možemo uvrijediti partnera u krevetu.

Izgovaranje tuđeg imena

To se događa pod pretpostavkom da je onaj koji izgovara pogrešno ime imao posebnog bivšeg ljubavnika za kojeg je osjećao posebno uzbuđenje i bliskost tijekom seksa. Upravo zato se gotovo uvijek radi o imenu bivšeg partnera, a ne nekog člana obitelji ili prijatelja. Ljudi većinom izgovore tuđe ime u trenutku doživljavanja orgazma kada na trenutak gube razum, na vrhuncu intimnosti, pa je lako shvatiti da je ova greška nenamjerna, ali je za partnera svakako ogromna.

Osim toga, izbjegnite bilo kakva svjesna uspoređivanja, osobito u obliku pitanja ‘jesi li ovo radio/la s bivšim/bivšom?’ Jednostavno, prešutite ga.

Jesi li se testirao/la na spolne bolesti?

Ovo pitanje je zdravorazumsko, osobito ako je riječ o kratkotrajnim aferama, ali krevet definitivno nije mjesto gdje bi se ono trebalo postaviti. Odnosno, ako vas to brine, odgovor saznajte prije nego dođete do kreveta, u suprotnom ćete partneru poručiti da ga zbog nečeg što je napravio doživljavate promiskuitetnim.

Možeš li oprati zube?

Naravno da je dobra higijena važna i nadali biste se da se vaš partner pridržava sličnih visokih standarda kao i vi. Ali, određen zadah, odnosno halitoza, ne mora biti povezana s navikama pranja zubi – već želučanom kiselinom, bakterijama, količinom popijene vode, piše 24 sata.

Komentari