Evo što boja očiju otkriva o vašoj osobnosti

Ilustracija: Pixabay

Istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta Orbero u Švedskoj otkrilo je da geni, koji su odgovorni za formiranje frontalnog dijela našeg mozga, utječu i na boju očiju.

Osim toga što mogu otkriti emocije, znanost je pokazala da boja očiju može otkriti mnogo toga o našoj osobnosti.

“Oči bismo mogli nazvati dijelom mozga koji je vidljiv izvana”, kaže dr. Anthony Fallone.

Svjetlo smeđe oči

Oko 79 posto ljudske populacije ima neku nijansu smeđih očiju – ali, njihova osobnost je sve samo ne obična. Osobe sa svjetlo smeđim očima su samopouzdane i odlučne. Dobre su i u rješavanju konflikta jer su osobe koje će pustiti druge da izraze svoje mišljenje, prije nego što izraze svoje.



Tamno smeđe oči

Osobe čije su oči tamno smeđe uglavnom imajuu iste karakteristike kao i osobe sa svjetlo smeđim očima. Ipak, samopouzdanja imate dva puta više od njih.

Oči bolje lješnjaka

Ova boja nije česta, pa samo pet posto svjetske populacije ima oči boje lješnjaka. Baš kao i vaše oči, veoma vas je teško pročitati, a ljude privlači vaša misterioznost.

Zelene oči

Samo dva posto svjetske populacije ima zelene oči. I znanstvenici se slažu da su zelene oči egzotične i najprivlačnije. U jednoj studiji je 29 posto sudionika reklo kako zelene oči smatra seksepilnima, dok njih 25 posto zelenooke smatra kreativnima. Osobe sa zelenim očima su ugodne i pristupačne, a ujedno i snažne te oprezne osobe.

Plave oči

Plavooki ljudi znaju se nositi s emocijama, osobito negativnima. Snažne su, a bol podneose bolje od drugih. Također su i vrlo oprezne, odnosno pažljivo promatraju svaku osobu i situaciju, prenosi N1.

Komentari