Evo kako od svoje spavaće sobe možete napraviti oazu za odmor

pixabay

Jedan od trendova koji nikada neće izaći iz mode je spavaća soba koja je dizajnirana s naglaskom na dobar san. Kako biste to postigli, koristite tamne zavjese, ali ne zaboravite i na one ‘dnevne’.

Spavaća soba bi trebala biti ugodan i sretan prostor. Kako biste to postigli, dizajneri su otkrili neke savjete koje biste trebali slijediti:

1. Tamne zavjese

Jedan od trendova koji nikada neće izaći iz mode je spavaća soba koja je dizajnirana s naglaskom na dobar san, kaže dizajnerica Habiba Koroma. Ako se osjećate opušteno u potpunom mraku, ona preporučuje tamne zavjese.

“Spavaća soba je tako važan prostor u našim domovima. Moja preporuka je da imate tamne zavjese kako bi blokirali svjetlost i imali bolji san”, rekla je Koroma.



2. Izbjegavajte LED svjetla

Zavjese za zamračivanje mogu biti jednostavan i učinkovit način da blokirate sunčeve zrake, ali u sobi morate imati osvjetljenje.

“Klijentima savjetujem da ne koriste LED rasvjetu koja emitira plavo svjetlo jer ono ometa proizvodnju melatonina”, rekla je.

4. Tepisi

Pod bez tepiha može doprinijeti osjećaju hladnoće.

“Ujutro je najbolji osjećaj prošetati po udobnom i mekanom tepihu. Ako imate lijep drveni pod, pokažite ga negdje drugdje u vašem domu. Spavaća soba je mjesto gdje bi udobnost trebala biti na prvom mjestu”, dodaje McCauley, prenosi 24sata.

Komentari