Evo kako možete brzo i jednostavno očistiti cijeli tuš u samo nekoliko koraka

Prilikom čišćenja kupaonice, brojni ljudi zaborave očistiti jednu stvar – tuš. Svi članovi kućanstva koriste tuš pa ga je potrebno temeljito očistiti barem jednom u nekoliko tjedana. Osim toga, nemojte zaboraviti zavjesu za tuširanje.

Zavjesu za tuširanje je prilično jednostavno očistiti – samo je ubacite u perilicu rublja zajedno s ručnicima i potom dodajte deterdžent.

Glava tuša se može začepiti nakupinama vode ili kamencom, a studija iz 2018. otkrila je da se nekoliko sojeva bakterija može razviti u glavi tuša i uzrokovati infekcije pa je stoga nužno temeljito čišćenje, prenosi N1.

Ako je voda u vašem kućanstvu tvrda i ima visok udio minerala poput kalcija i magnezija, vjerojatno redovito čistite glavu tuša kako ne bi došlo do začepljenja. No, oni koji nemaju taj problem, vjerojatno prilikom čišćenja preskoče ovaj dio.



Kako očistiti glavu tuša?

Iz tvrtke Molly Maid koja se bavi čišćenjem pojasnili su kako jednostavno očistiti glavu tuša uz nekoliko jednostavnih trikova.

  • U plastičnu vrećicu ulijte alkoholni ocat. Vrećicu nemojte previše napuniti.
  • Stavite vrećicu preko glave tuša dok cijela naprava ne bude uronjena u ocat.
  • Vrećicu pričvrstite komadom niti ili gumicom.
  • Neka se glava tuša namače nekoliko sat, a ako je glava tuša izuzetno prljava, ostavite je u octu tijekom noći. Ako je glava tuša presvučena presvučenu mesingom, zlatom ili niklom, uklonite je iz octa nakon 30 minuta, jer nakon toga može doći do oštećenja završnog sloja.
  • Nakon što izvadite glavu tuša iz vrećice s octom, pustite vruću vodu nekoliko minuta kako biste isprali sve mineralne naslage zaglavljene unutar glave tuša.
  • Ako su preostale neke nakupine možete ih očistiti starom četkicom za zube. Usredotočite se na područja oko rupa iz kojih izlazi voda i potom ponovno pustite vruću vodu. Ponavljate postupak sve dok više ne budete mogli uočiti naslage minerala.
  • Glavu tuša ispolirajte mekanom krpom, osušite je da uklonite vodene mrlje i vaša će glava tuša izgledati kao nova.

Komentari