Evo kako ispravno prati pamučnu odjeću kako bi izbjegli promjenu u veličini i boji

Pixabay

Perilica rublja svaki dan vrijedno radi umjesto nas i čini se kako tu doista nema nikakvih nepoznanica, no nije uvijek tako.

Premda se unazad nekoliko godina u modnoj industriji smanjio broj komada izrađenih od pamuka nauštrb tkanina od umjetnih vlakana, ipak većina u svojoj garderobi ima najveći broj pamučne odjeće.

Pamuk je bez sumnje jedna od najomiljenijih tkanina jer je prirodna, prozračna, ugodna za nošenje i u kojoj se ne preznojava. Radi se o najpopularnijem prirodnom vlaknu budući da su mnoge majice, tajice ili traperice izrađene upravo od pamučnih vlakana, piše N1.

No možda ne znate da kad prvi puta operete vaš omiljeni komad od pamuka, čak i ako slijedite upute za pranje, veličina se može smanjiti i do 20 posto! Stoga sljedeći put kada kupite nešto od pamuka, imajte i ovaj podatak na umu.



Evo kako pravilno prati pamuk:

Razvrstajte rublje po bojama, pa slično rublje perite uvijek zajedno. Pažljivo pogledajte etiketu za održavanje ušivenu na odjeću: Na njoj piše temperatura na kojoj je možete prati. Obično je od 30 do 40 celzijevih stupnjeva za odjeću i od 60 do 90 celzijevih stupnjeva za posteljinu ili ručnike. U sušilicu možete staviti pamuk, osim komada koji sadrže spandex, pa njih radije pustite da se osuši na zraku.

Još jedan savjet: Pamučna odjeća se uvijek glača na razini 2.

Komentari