ENERGETSKI EGZORCIZAM, TELEKINETIČKO ISCJELJIVANJE, VAGINALNA JAJA Serija Gwyneth Paltrow nailazi na žestoke kritike

goop

Čelnik britanske zdravstvene službe (NHS) Simon Stevens optužio je novu seriju Gwyneth Paltrow na Netflixu da predstavlja “značajni zdravstveni rizik” za javnost, prenio je BBC.

Serija “The Goop Lab”, snimljena u sjedištu njezine tvrtke za zdrav život, istražuje učinke alternativnih metoda liječenja.

Netflix je objavio da je cilj serije “zabaviti, a ne pružiti medicinske savjete”.

No, Stevens je optužio seriju da širi dezinformacije.



Glasnogovornik Goop-a kaže da je serija “transparentna u pokrivanju novih tema koje možda nemaju potporu u znanosti ili su u ranim fazama analiza”.

Kontroverzna serija počela se emitirati u petak 24. siječnja.

U seriji u šest nastavaka Paltrow je angažirala liječnike, istraživače i alternativce kako bi ispitali postupke od “energetskog egzorcizma” do upotrebe psihodeličnih droga u liječenju mentalnih bolesti.

Stevens je u govoru u četvrtak u Oxfordu napao Paltrow i njezin tim za promociju postupaka koji predstavljaju značajni rizik za zdravlje ili mitova poput liječenja pokretima ruku iscjelitelja iznad tijela pacijenta.

Njezina tvrtka Goop sada je vrijedna oko 250 milijuna dolara.

Godine 2018. Goop je pristao platiti 145.000 dolara zbog iznošenja neznanstvenih tvrdnji o vaginalnim jajima za koja je navodio da “uravnotežuju hormone i reguliraju menstrualni ciklus”.

Komentari