Eminem bez ikakve najave izbacio novi album

Marshall Mathers / Twitter

Eminem je u petak izbacio novi album pod naslovom ‘Music to be murdered by’ i obradovao milijune svojih obožavatelja. Album ima 20 pjesama, a surađivao je s nekoliko uspješnih autora kao što su Young M.A., Juice WRLD, Ed Sheeran, Skylar Grey, Royce Da 5’9”, Don Toliver, Anderson.Paak, KXNG Crooked i Joell Ortiz. Pridružio mu se i Dr. Dre s kojim surađuje cijelu karijeru.



Ovaj album iznenadio je sve one koje prate njegov rad jer nije bilo nikakve najave o novom albumu. Osim diskografske kuće i glazbenika koji su surađivali s Eminemom, nitko je znao da popularni reper radi na novom albumu.

‘To je tvoja sahrana’, napisao je popularni reper u objavi na svom Twitter profilu.

Eminem je novi album zamislio kao svojevrsni homage čuvenom redatelju Alfredu Hitchcocku. U tom je stilu urađena i naslovna fotografija, a jedan od zapisa, nazvan Alfred, sadrži snimak redatelja u trajanju od oko 30 sekundi.

‘Kako ste? Dame i gospodo, zovem se Alfred Hitchcock i ovo je Music To Be Murder By. Naslonite se i uživajte, dok mrtvozornik dolazi’, kaže Hitchcock.

Pjesme s novog albuma uvelike podsjećaju na neke od njegovih najvećih uspješnica. Primjerice, Godzilla ima sličan ritam i način izvedbe kao i planetarno popularna pjesma Rap God.

Dio obožavatelja odmah je poludio za novim album navodeći da je ovo povratak ‘Slim Shadyija’. Shady je njegov najpoznatiji alter ego kroz kojeg progovara o ozbiljnim društvenim problemima i drugim kontroverznim temama.

Reper je uz to objavio i spot za pjesmu Darkness u kojoj je progovorio o masovnim pucnjavama u SAD-u. Eminem u pjesmi nastupa iz perspektive napadača koji je za mete izabrao posjetitelje koncerta što aludira na tragičnu pucnjavu u Las Vegasu 2017. kada je napadač na glazbenom festivalu ubio 50 ljudi.

Komentari