‘Drive in’ kina na Floridi su sve popularnija tijekom izolacije

Kako su u vrijeme pandemije koronavirusa i strogih mjera izolacije moderne kino-dvorane u SAD-u zatvorene, vlasnik malog floridskog ‘drive-in’ kina odlučio je svojim sunarodnjacima pomoći da lakše prebrode karantenu, pa je nastavio prikazivati nove filmove na starom izlizanom ekranu

“Stari kliše po kojemu ‘the show must go on’ nije samo kliše. To je sada obrazac našeg življenja” kaže John Watzke, vlasnik ‘drive-ina’ Ocala Drive u floridskome mjestu Ocala, na jugoistoku zemlje.

Mjesto oživljava nostalgične pedesete godine prošloga stoljeća, kad su pasionirani obožavatelji filmova parkirali svoje automobile ispred golemog ekrana, prethodno naručivši kokice, te su kroz prozor vozila pratili filmske projekcije.

“Danas su ovakva kina rijetkost” kaže  Jeff Mellott, blagajnik u Ocala ‘drive-inu’.

Dodaje kako ime nastoje pomoći ljudima da što lakše prebrode iziolaciju. Sve je zatvoreno i ovo im je prigoda da iziđu iz kuća i stanova.

Vlasnik kina kaže da je njegov ‘drive-in’ jedini od ukupno 11 otvorenih u Sjedinjenim Državama u kojem se u vrijeme karantene prikazuju i novi filmovi, piše 24 sata.

Komentari