DRAMA OKO SRPSKOG PJEVAČA! Ilić stiže u Hrvatsku. Pravaši zgroženi ‘Veličao je četnike i pjevao o Draži’

Foto: NK Kurilovec

NK Kurilovec pokraj Velike Gorice ovih dana ugostit će srbijanskog pjevača Miroslava Ilića, a organizatori najavljuju spektakularan događaj i nadaju se velikom odazivu. Međutim, nisu svi oduševljeni njegovim gostovanjem. Štoviše, Hrvatska stranka prava, podružnica “Mladen Amstrong Grof” u Velikoj Gorici, želi to spriječiti:

“Zgroženi smo činjenicom da je u našem Kurilovcu najavljen i od gradskih vlasti odobren koncert Miroslava Ilića, srbijanskog folk pjevača koji je javno i besramno pjevao hvalospjeve zloglasnom četničkom vojvodi Draži Mihajloviću”, bez okolišanja kažu u svom priopćenju.

HSP ne želi ni čuti za Ilića

Foto: NK Kurilovec

Velikogorički pravaši dodaju kako ne žele ulaziti u rasprave o umjetničkom dosegu Ilićevog glazbenog opusa i broju poklonika kojih možebitno ima u njihovu kraju:



“To je u ovom slučaju potpuno nebitno, mi želimo uprijeti prstom u profil osobe Miroslava Ilića koji se razotkrio ne tako davne 2015. godine kada je na koncertu veličao srpskog vojvodu i zločinca Mihajlovića, a što je ostalo trajno zabilježeno na videosnimkama i dostupno je na internetu. Nakon tog razotkrivanja Iliću je otkazan koncert u Vinkovcima, u veljači 2015., ali i u Sarajevu 2017. godine”, podsjećaju iz HSP-a “Mladen Amstrong Grof”.

Smatraju kako ovaj događaj treba bojkotirati, a pozvali su i gradske vlasti da otkažu gostoprimstvo Miroslavu Iliću koji se, kažu, “nikada nije ispričao”:

Pozvali i branitelje na bojkot
“Pozivamo i sve udruge branitelja proizašle iz Domovinskog rata u našem gradu da podignu glas i javno osude mogućnost gostovanja Miroslava Ilića u Kurilovcu, onako kao što su branitelji Vinkovaca učinili 2015. godine kada je njegov koncert bio otkazan.”

Podsjetimo, do otkazivanja koncerta u Vinkovcima došlo je nakon otvorenoga pisma od strane vinkovačke i županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske u kojem su najoštrije osudili dolazak i nastup Miroslava Ilića u tom gradu. No, u pismu koje je tada upućeno gradskim i državnim institucijama, stajalo je kako za Ilića traže trajnu zabranu nastupanja u Vinkovcima i Hrvatskoj kao i za sve druge koji su propagirali i veličali četništvo.

 

Komentari