Donosimo vam recept za sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo

Ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo možete pripremiti brzo i poslužiti uz zelenu salatu ili kiseli kupus. 

Sastojci (do šest osoba):

  • 500 g tjestenine penne (cijelo pakiranje)
  • 2 para kobasica
  • 200 g sira
  • 200 g pasirane rajčice
  • 100 ml ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • začini: sol, papar, čili i vlasac

Priprema:

Narezane kobasice prepecite sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodajte začine. Sve to stavite u posudu za pečenje.


Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.

Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će ići i kiseli kupus.

Dobar tek!


Komentari