Donosimo vam recept za najfiniji kuhani buncek sa kiselim zeljem

Buncek s kiselim kupusom jelo je koje se u našim krajevima priprema već stoljećima, a rijetki su oni koji ga nisu barem jednom kušali. Početkom jeseni, ovo se konkretno jelo nalazi na tanjurima mnogih kućanstava

Sočni buncek, koji se odlično slaže s kiselim kupusom, savršeno je jelo s jednostavnom pripremom u samo dva sata.

Savršena jesensko-zimska poslastica može se naći na vašim tanjurima već danas, pa se pečeni buncek, inače poznati bavarski specijalitet, može poslužiti uz kiseli kupus, kuhane češnjovke ili Dalmatinske kobasice i kuhani krumpir, piše Punkufer.hr


Za samo kuhanje i pečenje najbolje je odabrati ovaj jednostavan komad mesa svinjske potkoljenice, no najbolje je birati onaj prethodno dimljeni zbog bogatijeg okusa i gastronomskog užitka koji ćete još dugo prepričavati.

Sastojci za 4 osobe

  • Dimljena svinjska koljenica – buncek 1 kom
  • Svinjska mast
  • Ljuta paprika
  • Slatka paprika
  • Lovor
  • Peršin
  • Krumpir 0,5 kg
  • Luk 1 kom
  • Kiseli kupus 1 kg

Vrijeme kuhanja: 150 Minuta

Priprema:

1. Buncek prokuhamo 15-tak minuta u vodi te procijedimo. Ponovno stavimo kuhati u novu vodu u koju dodamo polovicu glavice luka i lovorov list. Buncek kuhamo cca sat i pol da meso omekša.

2. Kockice luka popržimo na svinjskoj masti, dodamo isprani i narezani kiseli kupus, češnjovke ili Dalmatinske kobasice. Polijemo vodom u kojoj smo skuhali buncek i pirjamo cca 45 minuta do sat vremena na laganoj vatri. Začinimo sa solju, paprom i crvenom paprikom po želji.

3. Krumpire ogulimo, narežemo i skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo i pospemo sjeckanim peršinovim listom.

Narezani buncek serviramo uz kiseli kupus i kuhani krumpir.

Komentari