Doktorica podijelila savjete za uspavljivanje djece

dijete

Uspavljivanje djece ponekad nije tako jednostavno. Mogu proći sati prije nego što napokon utone u san. Međutim, ovi savjeti vam mogu pomoći da ubrzate taj proces

Dr. Nerina Ramlakhan podijelila je osam savjeta koji vam mogu pomoći da vaša djeca puno brže zaspu.

1. Obrok od tune

Hormoni poput serotonina i melatonina pomažu nam da bolje spavamo, a ono što vaša djeca jedu može izravno utjecati na njihovu ravnotežu hormona, kaže dr. Ramlakhan.

Tuna je vrlo bogat izvor serotonina, pa će grickanje tune nekoj djeci prije spavanja pomoći da brže utonu u san.



Ostala hrana poput piletine, sira, jaja, orašastih plodova i mlijeka također je bogata serotoninom.

2. Zvuk usisavača

Posljednje što želite je da jednom kada vaša djeca zaspu stvarate buku koja bih mogla probuditi. Ali, vjerovali ili ne, zvuk vašeg usisavača zapravo je dobar primjer bijele buke koja pomaže nemirnim spavačima, uključujući dojenčad, da brže zaspu. Bijeli šum stvara ugodno okruženje i može smiriti zabrinute misli.

3. Mlijeko prije spavanja

Čaša mlijeka prije spavanja dugogodišnja je tradicija. Roditelji se često oslanjaju na mliječne napitke kako bi umirili djecu.

Dr. Ramlakhan kaže da čaša kakaa djeluje isto, ali da je djeci treba dati sat vremena prije spavanja kako se kasnije ne bi probudili za WC.

4. Vježbanje prije spavanja

Prema dr. Ramlakhanu, vježbanje je jedan od najučinkovitijih načina smanjenja adrenalina, što rezultira dubljim snom pa pustite djecu da trče, skaču ili što god već rade prije spavanja.

5. Utrljajte lavandu u pidžamu i posteljinu

Dječje sobe moraju imati hladnu, čistu atmosferu kako bi se lakše zaspalo. A, sjajan način da to postignete je svježa oprana posteljina i pidžama, s mirisom lavande.

Dr. Ramlakhan preporučuje da je utrljate u pidžamu i posteljinu što je odličan način za umirivanje tijela.

6. Uklonite tehnologiju iz spavaće sobe

Djeca danas mijenjaju igračke za iPad, a svjetlost tehnologije utječe na njihov san. Sat vremena ili malo prije trebali bi isključiti sve uređaje.

7. Pričajte o nečemu zabavnom

Umjesto da vodite ozbiljne razgovore prije spavanja, dr. Ramlakhan preporučuje da umjesto toga djeci pričate nešto zabavno ili smiješno.To može biti nešto zanimljivo što ste pročitali ili vidjeli ili nešto što ste uočili dok ste bili vani.

8. Ne pričajte o školskim problemima neposredno prije spavanja

Iako je važno razgovarati sa svojom djecom o bilo kakvim problemima koji imaju, dr. Ramlakhan predlaže da važne razgovore obavite malo ranije. Tako ćete izbjeći da se djeca osjećaju anksiozno prije spavanja, piše The Sun.

Komentari