Djeca i mladi okupljeni na virtualnom 13. Festivalu prava djece.

Pixabay

Kako je ići u školu, kako praksu obavljati online? Kako utješiti nekoga ako ga ne možeš zagrliti? – na ta i mnoga druga pitanja iz svakodnevnog života filmskim jezikom odgovaraju djeca i mladi okupljeni na virtualnom 13. Festivalu prava djece.

U svojim filmovima, ali i na panelima razgovaraju o utjecaju društvenih mreža, vršnjačkom nasilju na internetu, ali i brojnim drugim temama.
Dosad je prijavljeno čak 17 tisuća školaraca, a svake subote njihov program Dobre vibracije može se pratiti i na našem Trećem programu.

“To je beskrajno važno za djecu iz više razloga – zato što djeca laganije progovaraju, progovaraju o stvarima koje su njihovi dnevni izazovi, potiče ih na stvaralaštvo”, ističe Tatjana Aćimović, osnivačica i umjetnička direktorica festivala.

“Svi filmovi su dostupni putem naše web stranice. To su sve kratki filmovi koje su snimili djeca i mladi, a koje su selektirali Boško Picula i Maja Flego”, napominje Katarina Ivče Farnell, direktorica programa.



Studentica 2. godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva Lucija Petkoviček predstavila se kao suautorica filma “Na koncu”:

“Film na je zadnje tri godine radilo nas troje, a film zapravo prikazuje jednu obitelj, roditelje i klinca, koje stalno povlače konci i tjeraju ih da rade stvari koje oni ne žele”, rekla je Lucija Petkoviček.

Komentari