Čišćenje fuga nikad nije bilo lakše, isprobajte ovaj trik od 10 kuna

Foto: Pixabay

Čišćenje fuga može značajno poboljšati izgled kupaonice koja će zablistati kao nova, a uz nekoliko savjet neće biti mukotrpno.

Prljavština se konstanto zavlači na malom području te između keramičkih pločica i nije ju lako odstraniti.

Fuge ne želite prati snažnim abrazivnim pomagalima poput velikih četki ili kuhinjskih žica jer ćete tako uništiti i keramiku oko njih. Umjesto toga, upotrijebite predmet koji svakodnevno koristite, poput četkice za zube.

Četkica za zube idealno je sredstvo za čišćenje fuga jer vam pruža mogućnost da ciljano i precizno čistite manje površine – dovoljno je snažna da istrlja nečistoću, ali ne i da uništi pločice oko nje.



Dakako, kupite običnu četkicu za zube bez posebnih karakteristika samo za ovaj posao i ne isprobavajte čišćenje fuga četkicom kojom održavate svakodnevnu higijenu usne šupljine.

Što trebate napraviti?

Uronite četkicu za zube u izbjeljivač te njime iščetkajte prostor između keramičkih pločica. Potom prebrišite fuge vlažnom krpom i pustite da se osuše.

Obvezno zaštitite oči zaštitnim naočalama kako vam kemijsko sredstvo ne bi slučajno završilo u očima.

Ako ne želite koristiti kupovna kemijska sredstva, poslužiti se možete i pastom napravljenom od sode bikarbone i vodikova peroksida ili sode bikarbone, bijelog octa i vode, piše Zadovoljna.hr.

Komentari