ČIME SE HRVATI BAVE ZA VRIJEME EPIDEMIJE? Svakodnevno igranje video igara poraslo čak 70 posto

Svakodnevno igranje video igara poraslo je čak 70% u usporedbi s vremenom prije epidemije, a 68 posto ispitanika sada svakodnevno igra video igre u usporedbi s 40 posto njih koji su to činili prije epidemije.

Prosječno se dnevno igralo 24 posto više, od čega je u segmentu dnevnog igranja 3-4 sata došlo do rasta od 18 posto (sa 33% na 39% ispitanika), dok je segment heavy usera sa 5-6 sati dnevnog igranja udvostručen (sa 9% na 18% ispitanika) pokazuje istraživanje  koje je provela agencija Equestris.

Prednost multiplayeru

Rezultati su pokazali stabilnost pri žanrovskom odabiru videoigara prije i nakon početka epidemije. I dalje prvo mjesto zauzimaju Akcijsko-avanturističke video igre (64%), a slijede ih First Person „pucačine“ (59%) te Role-playing Games – RPG (47%).

No, najzanimljivija je promjena da su gameri nakon početka epidemije češće igrali u multiplayer nego u singleplayer modu, dok je prije epidemije situacija bila obrnuta.



Tako je singleplayer mode nakon početka epidemije pao sa 44% na 37% ispitanika, dok je multiplayer mode rastao sa 35 na 39% ispitanika.

Najpopularnije igre

Prije epidemije vodeće igre koje su se igrale na PC-u ili laptopu bile su Grand Theft Auto (GTA), Call of Duty, The Witcher, Assasin’s Creed i League of Legends (LOL). Međutim, tijekom epidemije Call of Duty postaje najigranija igra na PC-u i laptopu. Osim toga, Grand Teft Auto (GTA) i The Witcher padaju ispod League of Legends (LOL). Odnosno, igre sa multiplayer modom igrale su se više tijekom epidemije.

Na Playstation 3 i Playstation 4 konzolama prije epidemije najčešće su se igrale Call of Duty, Uncharted, God of War i Grand Teft Auto (GTA), dok tijekom epidemije, Call of Duty ostaje najigranija igra, a FIFA skače sa 5. na 2. mjesto po popularnosti, piše poslovniFM.

Na mobitelu i tabletu prije epidemije igrao se Call of Duty Mobile te se uz neke druge igre ističu i PUBG Mobile, Angry Birds i Pokémon Go. Tijekom epidemije, na mobitelima su se najčešće igrale Call of Duty Mobile, PUBG Mobile i Clash Royale.

Komentari