Bučnica s kupovnim korama gotova je za tren, a svi je vole

Ova fina i sočna savijača odlična je ideja za laganu večeru – jednostavna je za napraviti, poslužuje se topla i nije preteška za probavu. Odlično ide uz hladan jogurt ili kiselo mlijeko

Sastojci:

  • 500 g kora za savijače
  • 500 g naribane buče
  • 250 g kiselog vrhnja
  • 500 g svježeg sira
  • 1 žlica soli
  • ulje ili malo otopljenog maslaca

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Buču posolite i ostavite kratko da pusti vodu pa je prebacite u cjediljku i stisnite rukama da višak tekućine izađe. Ocijeđenu buču pomiješajte s ostalim sastojcima, dodajte još malo soli ako je potrebno.

Jednu koru za savijače premažite masnoćom pa stavite drugu na nju te i nju premažite. Na to rasporedite dio smjese sa bučom, zarolajte i stavite na protvan – i tako dok ne potrošite sve kore i smjesu.

Na kraju ih sve premažite masnoćom i stavite u pećnicu na oko pola sata, dok ne dobiju lijepu rumenu boju, prenosi Atma.



Komentari