Brza salata od svježeg poriluka i slanutka

Salata od slanutka i poriluka

Dosta vam je svakodnevnih uobičajenih salata? Želite pripremiti nešto novo i unijeti promjenu, a opet bez gubljenja previše vremena na izradu složenih kulinarskih delicija?
Kad se žurite i nemate puno vremena za kuharske majstorije, pripremite ovu brzu salatu od slanutka iz konzerve i svježeg poriluka.
To je vegansko jelo, niskog glikemijskog indeksa, pa je pogodno i za šećeraše i osobe na dijeti, a možete ga koristiti kao zaseban obrok ili kao prilog uz meso, ribu, jaja, pečene tikvice,  patliđane…
Poriluk je vrlo zdrava namirnica koju ne koristimo dovoljno, a neki ga i ne vole kuhanog, pa je ovo izvrstan način da ga servirate mrziteljima :).
Naravno, vi možete i sami skuhati slanutak. Ja koristim onaj iz konzerve, jer u blizini nemam gdje kupiti suhi.

Sastojci:

  1. 1 konzerva slanutka,
  2. 10-15 cm bijelog dijela poriluka,
  3. ulje (ja koristim bučino), ocat, sol, papar – prema ukusu
  4. može se dodati sitno sjeckani peršin i sok od limuna umjesto octa.

Priprema:

  1. Otvorite konzervu slanutka i dobro ga isperite pod tekućom vodom. Ovo ispiranje ja radim zato jer sam shvatila da u konzerve stavljaju konzervans.
  2. Bijeli dio poriluka izrežite na tanke kolutiće i dodajte u zdjelu sa slanutkom.
  3. Začinite  prema ukusu i možete servirati.
Ako vam je ovo kompletan obrok, možete ga pojačati tako da dodate kuhana jaja.
Ovako pripremljenu salatu možete ponijeti na posao, poriluk nema miris po luku, a svakako je zdravije pojesti takav obrok nego jesti sendviče, piše ZezaMix.

Komentari