Brz i ukusan doručak cijele obitelji. Donosimo vam recept za omlet na posve drugačiji način

Doručku bogatom zdravim proteinima sa malo kalorija i koji je na stolu za manje od 10 minuta, uvijek kažemo da. Omlet je jedan od onih jela koja brzinski napravimo, a recept koji smo pronašli ima upute i savjete kako svaki put da napravite savršen omlet.

Ono što omlet od gljiva čini malo posebnijim je to što možete koristiti mnoštvo različitih gljiva koje preferirate za dodatak ukusa i teksture. Gljive su također hranjivi sastojak i one su među najboljim prehrambenim izvorima vitamina B skupine. Iako su gljive zvijezda showa, omlet nije omlet bez sira. Također, u tom segmentu se možete poigrati i birati sir po vašoj želji.

Sastojci:

  • maslac
  • 150 g narezanih gljiva
  • češnjak
  • 2  jaja
  • 50 g narezanog edamer sira

Priprema:

U maloj tavi za prženje otopite maslac, dodajte gljive, posolite i pržite dok gljive ne omekšaju i poprime zlatnu boju. Zatim dodajte češnjak i izvadite gljive iz tave i dodajte još jedan komadić maslaca. Istresite jaja i ostavite da se dno malo zapeče. Jednom kada se jaja fino isprže sa dna, rasporedite gljive po jajima i položite kriške edamera na vrh. Sačekajte da se sir otopi i uživajte u savršeno pripremljenom omletu, piše slowage365.hr



Komentari