Bivša žena Jeff Bezosa najbogatija je žena na svijetu: Prešišala je i vlasnicu L´Oreala

Profimedia

Njeno bogatstvo procjenjuje se na vrijednost od ukupno 68 milijarde dolara, a time je “prešišala” dosadašnju najbogatiju ženu svijeta, nasljednicu L’Oreal carstva Françoise Bettencourt Meyers koja drži oko 33% najvećeg proizvođača kozmetike u svijetu.

Scott se razvela od bivšeg supruga, milijardera Jeffa Bezosa, vlasnika Amazona i najbogatijeg muškarca na svijetu 2019. godine. U brakorazvodnoj je parnici dobila udio u Amazonu koji se procjenjuje na 38 milijardi dolara. Bezos je tvrtku pokrenio u svojoj garaži 1994. godine, a poslovno je carstvo izgradio zajedničkim snagama s bivšom suprugom.

Mackenzie Scott u srpnju je objavila kako je donirala ukupno 1,7 milijardi dolara različitim humanitarnim udrugama, javlja Business Insider. Istog je mjeseca isplatila sav taj novac rastom Amazonovih dionica.

Scott je danas najbogatija žena svijeta na Bloombergovoj listi i ukupno 12. najbogatija osoba na svijetu, iza bivšeg supruga, Billa Gatesa, Elona Muska i Marka Zuckerberga.



Bezos i Scott razveli su se prošle godine, a njihov je prekid popraćen u medijima s velikim zanimanjem. Nakon 25 godina braka, supružnici i poslovni partneri prekinuli su zbog “treće osobe”, Lauren Sanchez s kojom je milijarder i danas u vezi. 50-godišnja novinarka i majka troje djece s Bezosom je viđena dok je ovaj bio u braku, a ubrzo nakon toga vezu su i javno potvrdili.

Komentari