BILI SU 70 GODINA U BRAKU Supružnici umrli od koronavirusa tri dana prije cijepljenja

Pixabay

Supružnici Dick i Shirley Meek, koji su bili u braku punih 70 godina umrli su od posljedica koronavirusa u bolnici u Ohiju držeći se za ruke samo tri dana prije nego što su trebali primiti cjepivo. Obitelj je izvijestila da su preminuli jedan iza drugoga, u razmaku od nekoliko minuta 16. siječnja.

Dick je imao 89, a Shirley 87 godina.

Prvu dozu cjepiva trebali su primiti 19. siječnja, na dan kada bi Dick proslavio devedeseti rođendan. On i Shirley su se upoznali u srednjoj školi i otad su zajedno. U prosincu prošle godine proslavili su 70. godišnjicu braka.

Imali su petero djece, 13 praunuka i 28 praunuka. Kako su naveli članovi obitelji, živjeli su aktivnim životom, čak i u poznim godinama. Istaknuli su da su uvijek bili zajedno te da su uvijek imali dovoljno vremena jedno za drugo.



“Nisu bili tipični devedesetogodišnjak i osamdesetosmogodišnjakinja”, rekla je CNN-u njihova kći Debbie Howell. “Oboje su bili vrlo zdravi i vitalni za svoje godine. Tako su nas naglo napustili.”

Osjećali su simptome bolesti, no vjerovali su da se radi o običnoj prehladi. S vremenom su simptomi postajali sve izraženiji, nakon čega su se odlučili testirati na koronavirus. Rezultati od 26. prosinca pokazali su da su oboje pozitivni. Dick je hospitaliziran 2. siječnja, a dva dana nakon njega i Shirley.

Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja oboje su prevezeni u bolnicu. Prvobitno je predviđeno da ih se zbrine u dvjema različitim bolnicama, no na kraju su oboje smješteni u istoj Riverside Methodist bolnici.

Debbie je rekla da su isprva svi bili optimistični po pitanju njihova oporavka, no komplikacije na plućima postale su još izraženije. Shvativši da vjerojatno imaju još nekoliko dana života članovi obitelji su zatražili da njihovi roditelji budu u istoj sobi.

“Nismo ih željeli razdvajati jer im u životu bilo najvažnije da budu zajedno. Željeli smo da se mogu držati za ruke i da pritom slušaju omiljenu glazbu”, rekla je Debbie.

Medicinska sestra je sastavila playlistu njihovih omiljenih pjesama u trajanju od dva sata. Slušali su je držeći se za ruke. Najprije je umrla Shirley, a nekoliko minuta nakon nje i Dick. Obitelj je zahvalila bolničkom osoblju koje je iskazalo veliko poštovanje prema njihovoj ljubavi, prenosi CNN.

Komentari