BAKINE KIFLICE KOJE MOGU NAPRAVITI SVI Ispecite ih u slatkoj ili slanoj verziji, uvijek će biti jednako dobre!

Ove kiflice možete raditi u slatkoj ili slanoj verziji, a svidjet će vam se i prazne. Punite ih marmeladom, sirom i šunkom ili svježim sirom.

Brzo su gotove i jednostavne za pripremu, a svidjet će se svim vašim ukućanima. Ako radite slanu verziju sa sirom i šunkom, posipajte ih sjemenkama kima.

Recept donosimo u nastavku:

Sastojci:

  • 600 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • žličica soli
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 jogurt
  • kockica svježeg kvsaca
  • žlica šećera

Priprema:

  • Kvasac namrvite i pomiješajte sa šećerom i toplim mlijekom, ostavite desetak minuta da se zapjeni.
  • Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i soli, pa dodajte sve ostale sastojke i zamijesite tijesto.
  • Ostavite pokrivenog čistom kuhinjskom krpom da se diže oko 30 minuta.
  • Razvaljajte i režite male trokute, pa motajte u kiflice.
  • U ovoj fazi pripreme možete puniti kiflice nadjevom po želji.
  • Poslažite ih na lim za pečenje, neka budu razmaknute jedna od druge jer će tijekom pečenja narasti.
  • Premažite ih žumanjkom pomiješanim sa žlicom mlijeka, pa posipajte sezamom.
  • Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta, ovisno o tome koliko su kiflice velike.
  • Kad dobiju zlatnožutu boju, znat ćete da su gotove.



Komentari