Ove kiflice možete raditi u slatkoj ili slanoj verziji, a svidjet će vam se i prazne. Punite ih marmeladom, sirom i šunkom ili svježim sirom.
Brzo su gotove i jednostavne za pripremu, a svidjet će se svim vašim ukućanima. Ako radite slanu verziju sa sirom i šunkom, posipajte ih sjemenkama kima.
Recept donosimo u nastavku:
Sastojci:
- 600 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- žličica soli
- 1 dl suncokretovog ulja
- 2 dl mlijeka
- 1 jogurt
- kockica svježeg kvsaca
- žlica šećera
Priprema:
- Kvasac namrvite i pomiješajte sa šećerom i toplim mlijekom, ostavite desetak minuta da se zapjeni.
- Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i soli, pa dodajte sve ostale sastojke i zamijesite tijesto.
- Ostavite pokrivenog čistom kuhinjskom krpom da se diže oko 30 minuta.
- Razvaljajte i režite male trokute, pa motajte u kiflice.
- U ovoj fazi pripreme možete puniti kiflice nadjevom po želji.
- Poslažite ih na lim za pečenje, neka budu razmaknute jedna od druge jer će tijekom pečenja narasti.
- Premažite ih žumanjkom pomiješanim sa žlicom mlijeka, pa posipajte sezamom.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta, ovisno o tome koliko su kiflice velike.
- Kad dobiju zlatnožutu boju, znat ćete da su gotove.