Ademi razočaran: Riječ je o bezočnom krivotvorenju Domovinskog rata kakvoga bi se posramio i Agitprop

Serija General o životu generala Ante Gotovine već je nekoliko tjedana glavna tema kritičara na društvenim mrežama, a sada se o uratku redatelja Antuna Vrdoljaka oglasio i umirovljeni general Rahim Ademi, jedan od ključnih aktera toga vremena.

Ademi je, naime, bio desna ruka zapovjednika Ante Gotovine.

“Partizanski filmovi su mila majka u odnosu na ovo. Riječ je o bezočnom krivotvorenju Domovinskog rata kakvoga bi se posramio i Agitprop. Ovakav kult ličnosti nije u partizanskim filmovima njegovan ni oko Titove figure, a količina neistina i neuvjerljivosti krajnje je bezobzirna jer je puno svjedoka tih događaja još uvijek živo i dobroga pamćenja, a svejedno im se smije u lice”, rekao je umirovljeni general.

Ademi je rekao kako ne zna koje su najveće neistine u seriji jer je pogledao samo posljednju epizodu, ali kazao je da ono što je tada proživio s generalom Gotovinom nema veze s onim što je vidio na ekranu.



“Ante Roso, Zulu i Domazet Lošo nikad nisu bili na ratištu oko Knina. Zulu je tad šetao okolo nakićen nekakvim činom pukovnika, a kad sam ga pitao odakle mu čin, rekao mi je da mu ga je dao Roso. Ja sam mu objasnio da mu ne može čin dati Roso, da mu je potreban ukaz predsjednika države”, tvrdi general kojega je zasmetalo i što se scena probijanja cesta preko Dinare snimala bez Ljube Ćesića Rojsa.

“Vode se pripremne bitke za Oluju, a nigdje nema Koradeovih Varaždinaca, 7. gardijske brigade. Nigdje nema ni mene. Nikoga nigdje nema, osim legionara. Ispada, bogati, da je francuska Legija stranaca oslobodila Hrvatsku”, komentirao je Ademi kojega je isto tako zasmetalo što je prikazan kao anonimni poručnik, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari