Završena likovna kolonija na Blidinju

Foto: BHRT

Završena likovna kolonija na Blidinju

Danas je završena likovna kolonija na Blidinju, osma po redu koju je organizirao tomislavgradski Kulturno – informativni centar.

Motivirana prirodom Blidinja i plavetnilom neba koje ga nadvisuje, Nikolina Leutar, studentica završne godine Likovne akademije Mostarskom sveučilišta, na ovogodišnjoj likovnoj koloniji odlučila je oslikati krošnje stabala iz žablje perspektive.



“Koristila sam ovu mrežicu i tapkanjem sam dobila lišće. Kombinirana je tehnika a boja je akrilna, kaže Nikolina.

U društvu dvadesetak slikara i kipara iz BiH i Hrvatske bio je i profesor mostarske ALU-e, Mladen Ivešić.

Iako je bio u ulozi pratitelja studenata ni on nije ostao ravnodušan na ljepote planine Čvrsnice, koju je naslikao.

“Radovi su iznimno kvaltetni mada se mora uzeti u obzir da je to terenski rad da su sudionici izvan ateljea i da je prilično teško stvarati u takvim uvjetima. Ali ima i svojih prednosti a to je ova priroda koja nas okružuje i inspirira vas(…) I ja sam danas stvarao krajolik u svom naravno rukopis”, govori profesor Ivešić.

“Radovi su tu,ljudi rade. Mislim da im je bila ugodna atmosfera u Planinarskom domu Orlova stina na Blidinju. Ovo je ambijent mislim da su svi oduševljeni, mi kao domaćini jesmo. Drago mi je da smo okupilo ovoliko ljudi, radovi su izvrsni. Ja sam zadovoljna”, kazala je Danijela Paponjić, ravnateljica tomislavgradskog KIC-a.

Svi radovi koji su danas nastali na Blidinju, sljedeći mjesec će biti postavljeni na prigodnoj izložbi u Tomislavgradu.

Komentari