Za Uskrs Ansambl Kolbe objavljuje mjuzikl ‘Uskrsli’

screenshot

Zagrebački Ansambl Kolbe ovog Uskrsa objavljuje u cijelosti snimku svoga mjuzikla “Uskrsli”, koji će se moći pogledati od nedjelje 12. travnja, u 17 sati nadalje, na YouTube kanalu Ansambl Kolbe, priopćio je u petak taj glazbeni Ansambl.

Mjuzikl “Uskrsli” premijerno je izveden 14. travnja 2014., u koprodukciji Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskog i Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija.

Sljedeće je tri godine bio na redovitom programu kazališta Komedija.

Autor Daniele Ricci, redatelji Marko Cindrić i Robert Bošković, te Ansambl Kolbe, pojačan Majom Blagdan i Ivanom Mikulićem, glazbenim sastavom ‘Novo svitanje’, kao i plesnim ansamblom pod vodstvom Andree Solomun, izveli su ovo veliko glazbeno/plesno/glumačko i duhovno djelo.U 65 minuta mjuzikla ‘Uskrsli’ dinamično se izmjenjuju prizori od Isusova ulaska u Jeruzalem: slavni ulazak, njegovo uhićenje, muka i smrt na križu…

Prizori se ne zaustavljaju tamo, u najdubljoj ljudskoj tami, već se prati i Isusovo uskrsnuće i objava, sve do Tomina obraćenja. Uz mjuzikl ‘Uskrsli’ gledatelj još jednom duboko emotivno proživljava posljednje dane Isusova hoda Zemljom te slavi njegovo uskrsnuće, ističu organizatori.

Komentari