Upoznajte umjetnicu Tatjanu Politeo u posljednjem podcastu o kulturi i umjetnosti prije ljetne stanke

U posljednjem podcastu KolibriS prije ljetne stanke, poznata zagrebačka umjetnica Tatjana Politeo koja je govorila o njezinom umjetničkom razvoju, životnom putu i doista bogatom i raznovrsnom stvaralaštvu od slikarstva preko djelovanja u području dizajna i primijenjene umjetnosti kroz radove u staklu i drvu te liniju umjetničkog nakita.

Politeo se također dotakla i tema poput likovnih radionica, umjetničkih sajmova, suradnja s galerijama, pitanja autorskih honorara i otkupa umjetnina od strane muzeja i galerija pa sve do nužne potrebe interdisciplinarnog pristupa na umjetničkim projektima.

Tatjana Politeo i Sonja Švec Španjol

Tatjana Politeo rođena je 1976.godine u Zagrebu. Diplomirala 2003. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala na preko četrdeset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te na brojnim skupnim izložbama i projektima. Dobitnica je druge nagrade na II. međunarodnom bijenalu slikara i kipara – Mediteran 2010., Hrvatska, Split. Članica je HDLU- a i HZSU- a. Živi i radi u Zagrebu.

Kako izgleda jedan dan u ateljeu Tatjane Politeo, što ju inspirira u njezinom radu, te kako je uspjela formirati prepoznatljiv rukopis i autentičan izraz, a pritom se oduprijeti nekim mainstream trendovima te utjecajima dominantnih ‘klanova’ na hrvatskoj likovnoj sceni i izboriti se za svoje mjesto pod suncem saznajte u novom podcastu o kulturi i umjetnosti.



Komentari