Umjetnica Marina Ćorić gošća u novoj epizodi KolibriSa

U novoj epizodi KolibriSa gošća je zadarska umjetnica koja podjednako kvalitetno djeluje u području slikarstva i fotografije.

Marina Ćorić rođena je 1987. godine u Zadru, gdje je završila srednju Školu za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost. Diplomirala je kao magistra slikarstva 2017. godine na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru, BiH u klasi izv. prof. Dragane Nuić-Vučković. Trenutno radi kao profesorica likovne kulture u osnovnoj školi.

Fotografijom se ozbiljnije bavi oko 10 godina, te je u tom periodu više puta izlagala na skupnim i samostalnim izložbama. Osvojila je nekoliko značajnih nagrada u regiji od kojih ističe: 3. mjesto odlukom žirija i 2. mjesto odlukom publike na 1. Biennalu hrvatske mlade fotografije (2011.), te 1. mjesto u kategoriji Akt/Tijelo na 9. Rovinj Photodays (2016.). Osim toga, njene fotografije objavljivane su u fotografskih časopisima, ali i na naslovnicama knjiga.



U novoj emisiji KolibriS saznajte zašto je Marina Ćorić odabrala motiv autoportreta kao lajtmotiv svog dosadašnjeg slikarskog i fotografskog opusa, kako je živjeti u Zadru, kako je bilo studirati na Širokom Brijegu, što ju je privuklo mediju fotografije, koje su razlike i mogućnosti izražavanja u mediju slikarstva i fotografije te što smatra najvažnijim u svom umjetničkom djelovanju.

Komentari