U novoj epizodi KolibriS-a gostuje poznati glumac Jan Kerekeš

U jubilarnoj 30-oj emisiji KolibriS-a gostuje varaždinski glumac kojeg zasigurno svi jako dobro poznaju. Jan Kerekeš je kazališni, televizijski i filmski glumac te osnivač, autor tekstova i pjevač u metal bendu Cold Snap.

Jan je završio Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, šest godina bio je član glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a zadnjih godinu dana i prvak drame. U siječnju 2019. godine postao je umjetnički voditelj umjetničke organizacije Kerekesh Teatar. Glumio je u brojnim kazališnim predstavama diljem Hrvatske, u većem broju dugometražnih i kratkih igranih filmova, a djeluje i kao scenarist i redatelj predstava. Iza njega je i zavidan broj sinkronizacija animiranih filmova. Jan Kerekeš je ujedno i inicijator i organizator humanitarnog koncerta za djecu s posebnim potrebama ‘Help Fest’, a kao glumac do sada je odigrao više od 40 humanitarnih predstava.

U emisiji Jan govori o svom djelovanju na području kazališta, filma, serija i animiranog filma, o razlikama između stalnog angažmana unutar glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i samostalnog djelovanja, ali i o Janovoj zavidnoj glazbenoj karijere, kao i činjenici da se pandemija značajno odrazila na kulturu i umjetnost u Hrvatskoj.

Bilo je riječi i o perspektivnim planovima kao što je izgradnja Kulturnog centra Kerekesh teatar.



Komentari