U novoj epizodi KolibriS-a gošća je Ivana Mrčela: Volim kad su ljudi dio mog rada

Gošća nove emisije KolibriS je iznimno vrijedna, kvalitetna i svestrana Međimurka koja je završila čak dva fakulteta.

Ivana Mrčela rođena je u Čakovcu. Nakon diplome na studiju modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, koju završava u rujnu 2012. godine u klasi profesora Svjetlana Junakovića. Ivana je 2011. godine izabrana među 27 najboljih studenata u Republici Hrvatskoj, čime je postala dobitnica Nacionalove “Top stipendije za top studente”.

Dobitnica je i nekoliko internacionalnih nagrada na području grafike, kao i nagrade ‘Ismet Mujezinović’ za najboljeg umjetnika. Na 7. Zagorskom likovnom salonu 2015. godine dobitnica je jedne od tri jednokovrijedne nagrade. 2017. godine dobiva nagradu za najboljeg mladog umjetnika na 52. zagrebačkom salonu primijenjenih umjetnosti. U 2018. godini prvom otkupnom nagradom Zavičajnog muzeja Rovinja njezin rad postaje dijelom najveće zbirke suvremene umjetnosti u Istri.

Ivana Mrčela djeluje u području mode, dizajna, likovne umjetnosti, a u svojim radovima u različitim medijima (od crteža, grafike, skulpture pa sve do prostornih instalacija) reflektira aktualno vrijeme i društvo. Kako je bilo odrastati u Čakovcu, zašto se odlučila za još jedan studij, o čemu progovara kroz svoje radove i kako je otkrila Rockabilly stil saznajte u novoj emisiji KolibriS.



Komentari