U novoj epizodi gostuje mlada umjetnica Ivana Bajcer

U novoj epizodi KolibriSa gošća je hrabra mlada umjetnica koja kroz svoj umjetnički rad otvoreno progovara o problemima umjetnika, ali i problemima suvremenog svijeta.

Ivana Bajcer rođena je u Zaboku gdje je završila srednju Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika u klasi prof. Tanje Dabo 2018. godine te je pohvaljena nagradom Magna Cum Laude.

Sudjelovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Između ostalog, i na 22. međunarodnoj likovnoj koloniji LindArt u Lendavi na kojoj je osvojila prvu nagradu. Dobitnica je nagrade za najbolje umjetničko ostvarenje izloženo na Kulturošu u Čakovcu 2018. godine.

Dobitnica je stipendije Erste banke u sklopu 13. Erste fragmenta 2017. godine. Ivana Bajcer voditeljica je brojnih edukativnih programa i interaktivnih radionica. Trenutno radi kao naslovna asistentica u umjetničkom području, polje likovne umjetnosti, grana grafike na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.



Zašto je Ivana odabrala grafiku, kako kroz svoj rad stvara interakciju s promatračem, što joj je važno u vlastitom umjetničkom radu, te kako izgleda kada centar grada pretvori u vlastiti atelje saznajte u novoj emisiji KolibriS.

Komentari