Tekuća ulja na platnu Mladena Žunjića

Slikar Mladen Žunjić poznat je kao autor koji paralelno radi na više ciklusa različite nefigurativne motivike, kao i obično na velikim formatima platna. Tako je i nastajao ali i dalje se stvara razigrani,ciklus tekućih ulja na platnu.

Osobitost ovoga ciklusa jest izrazito lepršavi kolorizam, gotovo posve oslobođenih boja koje, samo naizgled, neukrotivo i bez kontrole klize površinom platna, ostavljajući raznovrsne tragove u kreaciji stvaranja nepredvidljivog svijeta.

Slikar vrlo vješto usmjerava pravce kretanje boja, preplićući ih međusobno, suočavajući njihove raznolikosti koje vremenom prerastaju u jedinstvenu cjelinu novo stvorenog svijeta nesvakidašnjih jedinki.

Osobita živopisnost ovoga ciklusa u prvom je planu, također i značajna nazočnost pozitivne energije, koja je već prepoznatljiva kao slikarev zaštitni znak.



Naravno kako je baš u ovom ciklusu veliki ciklus pokazao svoje dobre strane, iznimna količina i veličina prostora rezultira povećanom brzinom kretanja pravaca boja i nastajanje vidljivih i manje vidljivih tragova gdje umjetnik očito uživa u razgovoru s bojama.

Novi ciklus tekućih ulja na platnu slikara Mladena Žunjića vrijedan je doprinos suvremenoj likovnoj produkciji, posebice kada je riječ o većim i velikim formatima.

Komentari