Roman Zorana Ferića ekranizira se na Rabu

Na Rabu je počelo snimanje dugometražnog igranog filma “Smrt djevojčice sa žigicama” po istoimenoj knjizi Zorana Ferića i u režiji Gorana Kulenovića, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Ferić i Kulenović scenaristi su filma, a producenti su Antun Bahat i Ivor Hadžiabdić iz Livada produkcije. Koproducenti filma su Mirsad Purivatra iz Produkcije 2006, Dušan Kovačević iz Natenane Productions te Goran Navojec i Goran Kulenović.

Priča prati patologa Feru koji se nakon niza godina vraća na rodni otok Rab. Fero dolazi na sprovod kćeri svojega prijatelja, ali ubrzo preko prijatelja Mungosa, šefa policije, biva uvučen u istragu ubojstva rumunjske transeksualne prostitutke. Dok među otočkim poznanicima pokušavaju pronaći ubojicu, a krug sumnjivaca ubrzano se širi, nad Feru i Mungosa sve više se nadvija sjena velike pogreške iz mladosti.

“Fero obnavlja kontakt s Frankom, neostvarenom otočkom ljubavi, koja je sada u vezi sa starijim piscem. I upravo zbog duhova iz prošlosti Fero je prisiljen istragu nastaviti na svoju ruku. Rasplet priče neočekivan je i šokantan, a radnja neprestano mijenja smjer u maniri punokrvnih ‘whodunnit’ trilera”, ističe se u priopćenju.



Glavne uloge igraju Ozren Grabarić, Jelena Lopatić, Goran Navojec i Borko Perić.
U ostalim su ulogama Elma Juković, Nikša Butijer, Tomislav Štriga, Silvio Mumelaš, Dušan Kovačević, Admir Šehović, Luka Petrušić, Slavko Juraga, Denis Brižić, Slavko Sobin, Darko Stazić, Vojislav Brajović i Iva Babić, dok su sporedne uloge preuzeli Aleksandra Stojaković, Sanja Milardović, Marin Stević, Danijela Evđenić, Kristijan Petelin, Patrik Radotić, Dominik Dolenc, Aaron Aleksej Ljevaković, Andreas Kron i Pablo Kron.

Direktor fotografije filma je Mirko Pivčević, scenografkinja Veronika Radman, prvi asistent redatelja Marko Svaguša, drugi asistent redatelja Pavle Pintar, kostimografkinja je Sanja Šeler, majstorica maske Sanja Hrstić, a majstor tona Krešimir Korade. Film je, između ostalog, sufinanciran sredstvima HAVC-a u svim fazama razvoja, uključujući proizvodnju, te sredstvima Ministarstva kulture kantona Sarajevo, Filmskog Centra Crne Gore i HRT-a.

Partneri filma su Grad Rab, Turistička zajednica Lopar i Rapska plovidba d.d.

 

Kraj snimanja predviđen je za 17. studenoga.

Komentari