Recentni dugometražni hrvatski filmovi dostupni online

Twitter

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) izvijestio je u ponedjeljak da su tijekom ovih blagdana najrecentniji dugometražni domaći naslovi dostupni za gledanje na nekoliko online platformi.

Factum, u čijoj je produkciji, nastao dugometražni dokumentarni film “Tusta” o pjevaču pulskog punk benda KUD Idijoti, ovih će dana omogućiti online gledanje tog filma, uz novčanu naknadu, na zahtjev na stranicama Factuma do 3. siječnja.

Nakon premijere u Motovunu u srpnju 2019., film Andreja Korovljeva je prikazan u kinima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Italije.

Osvojio je niz nagrada (Liburnia Film Festival 2019. – nagrada publike, DORF 2020. – najbolji film u regionalnoj konkurenciji, Grossmann Fantastic Film and Wine Festival – posebno priznanje).



Nakon što je prikazan na brojnim međunarodnim festivalima diljem svijeta te nakon kinodistribucije u Europi, hrvatsko-švicarski film “Mare” redateljice Andree Štake je od 23. prosinca dostupan za gledanje, uz naknadu, na online platformi kina Europa.

Na istoj platformi mogu se, između ostalog, pogledati i višestruko nagrađivani naslovi iz prethodne godine, “Dnevnik Diane Budisavljević” Dane Budisavljević te hrvatska manjinska koprodukcija” Bosonogi car” Jessice Woodworth i Petera Brosensa (hrvatski producent Propeler Film).

Film “Mare” će se od 1. siječnja moći pogledati i na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba, na kojoj će od istog datuma biti dostupan i nagrađivani “Otac” Srdana Golubovića, nastao u koprodukciji Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i BIH (hrvatski producent Propeler Film).

Dugometražni prvijenac redatelja Jure Pavlovića “Mater” se prikazuje na online kinu Kina Mediteran, kao i nagrađivani naslovi poput “Zvizdana” Dalibora Matanića, “Ne gledaj mi u pijat” Hane Jušić, “Comic Sans” Nevija Marasovića, “Uzbuna na zelenom vrhu” Čejen Černić te “Zagonetni dječak” Dražena Žarkovića.

Zagrebački Restart nudi do 17. siječnja nove naslove iz svoje dokumenarne riznice, na platformi volimdokumentarce.net. Novi se naslovi objavljuju iz tjedna u tjedan, uz stalni popratni set od pet filmova dostupnih za besplatno gledanje, uz unošenje promotivnog kôda DOKU-PRAZNICI. Popis filmova nalazi se na Restartovoj stranici.

Komentari